Et nytt år. Velkommen til 2020! Enten du sitter med forventninger om at året skal bringe mye nytt, eller du er blant dem som tenker at januar bare er en naturlig fortsettelse etter desember, så har vi likefullt et spennende år foran oss. I løpet av året som kommer skal vi jobbe for at arbeidsgivere i vår region får møte jobbsøkere som ønsker å jobbe hos akkurat dem.

Å jobbe med endringsprosesser er vanskelig, lærerikt, spennende og det kan gjøre vondt. Vi jobber så godt vi kan med å gjøre disse overgangene litt bedre. Når noen skal begynne å jobbe igjen etter en periode (kort eller lang) utenfor arbeidslivet, er det ikke gitt at det blir noen dans på roser; selv ikke om vi treffer på selve drømmejobben. Livet kan av og til komme i veien for alle som en, og noen ganger er det ikke så lett å få til selv om man vil aldri så mye. Men samtidig, tenk på hva som kan skje hvis vi åpner opp og gir oss selv muligheten til å prøve på noe vi ikke helt turte i fjor.

Noen kan si til oss at «Jaja, arbeidsinkludering er vel og bra. Jobb er viktig for helsa. Men hvor er de hen da, de arbeidsgiverne som tør ansette noen med hull i CV-en og/eller varierende arbeidsevne?» Fra IPS-erfaringer nasjonalt og internasjonalt ser vi at det er mange arbeidsgivere som er villige til å ansette. Det er flere som sier at de gjerne vil ansette noen på ordinære vilkår fremfor å bruke arbeidstrening, fordi det da er mulig å forme og utvikle en ansatt. En ansettelse er en gjensidig forpliktelse mellom både arbeidsgiver og den som skal jobbe og dette er en god måte for å arbeide med å få en slutt på systematisk utnyttelse av mennesker med bruk av gratis arbeidskraft. I IPS-teamet jobber vi for at relasjonen mellom arbeidsgiver og ansatt skal bli god. Vi følger opp så lenge det er ønske om det fra en eller flere av partene.

Vi ønsker å komme i kontakt med arbeidsgivere som vil gå en ekstra mil i inkluderingsdugnaden!

Vi besøker mange bedrifter selv, men dersom du er arbeidsgiver i Modum-regionen og innser at vi ennå ikke har rukket innom deg, så er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss også. Det vi har å by på, er folk som ønsker seg inn i arbeid og et team som støtter både i forkant og under arbeidsforholdet. Vi tilpasser oppfølgingen individuelt. På den måten kan folk oppleve å ha en heiagjeng med seg og arbeidsgiver trenger ikke være bekymra for å stå igjen alene dersom det skulle oppstå problemer.

Vi kan ikke love at det alltid vil gå bra. Men sånn er det ikke i arbeidslivet ellers heller. Når en bedrift lyser ut en stilling, så er det ikke noen garanti for at den som blir ansatt er riktig for jobben selv om alle papirene er i orden. En god arbeidsrelasjon handler om mer enn det. Jobbsnekring og relasjonsbygging er vår spesialitet, til det beste for både den som skal jobbe og den som skal ansette.

Så, vi ser frem mot et godt år med spennende og viktig jobbing. Vi tror på at jobb er mulig for alle som ønsker det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s